lørdag 13. mars 2010

Høgt og fritt ligger Solheim

Dette er plassen eg vaks opp ca 320 moh og med fritt ut syn over Gloppefjorden.LItt sjøsprøyt på svaberga innerst i Gloppefjorden på Elvaneset.onsdag 10. mars 2010

Ekorn som har tatt ein gran/furukorsnebb hann?

I dag når eg kjørte løyper kom eg og Patrick over desse spora i snøen midt i løypa. Det er granskog på begge sider av løypa. Litt synd eg ikkje har oversiktsbilde av åstadet, men eg kan forklare litt.
Det ser ut som det er eit ekorn som har angrepe ein fugl som har sete midt i løypa. For første plassen det er blod, trur eg det er angrepet fant sted. Bildet under. Andre plassen er litt mindre blod men mykje fjær. og så går spora rett inn i skogen igjen. eg håpte å få sett om mine antagelser er rett men valgte og ikkje brase inn i skogen for å sjekke. Det er nok eit dyrbart måltid for den som har vert her.

Dei to paralelle spora i blodet trur eg er bakbeina på ekornet.

Denne fjæra virkar for meg å vere frå ein gran- eller furukorsnebb hann. Då desse er raude i fjærdrakta og ofte ned på bakken for å spise snø til det noko tørre kostholdet som er frø av gran og furu. Dei kan vere ganske tilitsfulle eller berre "surrete" av og til noko som eit ekorn lett kan utnytte.

Andre plassen som det var blodspor ca ein halv meter frå første blodsporet.


Dette er hoved grunnen til at eg trur det er ekorn som har vert på ferde. Det var det einaste sportypen som var på stedet.

Eg tar gjerne i mot kommentarar på dette om du er einig eller synst eg er på jorde;o)

søndag 7. mars 2010

Eg har bevega meg litt vidare i menyen på kameraet, og testar no litt multieksponeringar

Dette er nokre av dei første bilda eg tar med denne teknikken og dette gir meir smak. Blir nok ein del rare bilder frå meg framover. samtidig som det blir bilder frå nærmiljøet når eg ikkje kommer meg nokon plass på ei stund. Tar i grunn denne påtvungne turkarantena som ei utfordring til å ta bilder på tunet eller i heimen. Men håpa fruen kommer seg bra fort på beina igjen so eg kan komme meg til fjells når orren begynner å spille iallefall, men det er eit stykke fram enda.

I dag var eg å lufta gutta og tusla oss ein tur til ein av nabogårdane der eg tok dette mens vi såg på sauene.